Podium


Nieuws

1Krog_Antjie_rechtenvrij_Karina_Turok.JPG
07-06-2017

Antjie Krog op jubileumeditie Nacht van de Poëzie in Utrecht

De Nacht van de Poëzie viert in 2017 haar 35-jarig jubileum. Antjie Krog, Neeltje Maria Min, Jonathan Griffioen, Bart Moeyaert en Cees Nooteboom zijn de eerste dichters die hun komst hebben bevestigd. Zij betreden op zaterdag 16 september 2017 het fameuze podium van de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht.


De Nacht begint om 20.00 uur en eindigt meestal tegen 3.00 uur in de ochtend. In totaal treden tijdens deze nachtelijke marathon 20 dichters achter elkaar op, afgewisseld door muzikale en theatrale entr’actes. Om alvast in de stemming te komen, verschijnen deze week nieuwe gedichten van onder anderen Krog in poëzietijdschrift Awater. De komende maanden worden meer namen bekendgemaakt.

 

Ter gelegenheid van haar 65e verjaardag brengt Uitgeverij Podium in de aanloop naar haar optreden op 16 september een speciale 'best of' feestbundel voor slechts €15, die Waar ik jou word zal gaan heten.

Column Joost Nijsen

  • IMG_8251_002_.JPG

    Boekendecor

    11-08-2017 -

    Ondertussen heeft elk hipster-café in Amsterdam, van de Ysbreeker tot Starbucks, een wand met boeken. Omgekeerd, dus met blanco boekblok naar de mens toe in plaats van de rug. Een groot woontijdschrift versterkt deze trend, met advies je interieur gesellie op te vrolijken door ouwe boeken verkeerd om op planken te zetten, precies zoals in die hippe tentjes.