Podium


Nieuws

Alleen_met_de_goden_9789057597237_VP.jpg
17-11-2016

Paula van der Oest verfilmt Alleen met de goden van Alex Boogers

Regisseur Paula van der Oest en producent NL Film slaan opnieuw de handen ineen. Dit keer voor de verfilming van de succesvolle roman Alleen met de goden van Alex Boogers. Daartoe sloten zij een overeenkomst met Uitgeverij Podium. Regisseur Paula van der Oest start deze winter met het scenario en de opnames staan gepland voor 2018.


In deze ontroerende ‘coming-of-age-roman’ laat Boogers al zijn thema's samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Tegelijk is deze vertelling een zoektocht naar een vader.

De roman, al in de 7e druk, werd door de pers unaniem geprezen. ‘Een verhaal dat in de Nederlandse literatuur zelden klinkt,’ schreef NRC Handelsblad over Alleen met de goden. Het boek werd bekroond met de Boekhandelsprijs 2016 en geshortlist voor de Libris Literatuur Prijs.

 

Voor de verfilming werkt Paula van der Oest opnieuw samen met Alain de Levita en  Sabine Brian van NL Film. Zij zijn tevens de makers van Tonio, de film die dit jaar namens Nederland is ingezonden voor de Oscars. De films Zus&Zo en Lucia de B., eveneens geregisseerd door Paula van der Oest, gingen Tonio hierin voor, waarbij Zus&Zo zelfs de shortlist bereikte.

Paula van der Oest: ‘Alleen met de goden is een verpletterend boek. Het raakte me enorm, zowel in mijn hoofd als mijn hart. Het verhaal heeft alle ingrediënten in zich voor een gevoelige, rauwe, energieke en ontroerende film. Ik kan niet wachten eraan te beginnen.’

 

Uitgever Joost Nijsen: ‘Hier vloeien een paar dingen op heel gelukkige wijze samen. We hadden een verfilming wel verwacht, maar dat juist Paula van der Oest zich hiervoor aandiende, is voor ons een hoofdprijs. Niet alleen toonde ze met Tonio aan een gevoelige en complexe roman te kunnen verfilmen, ze bewees dat ook met Black Butterflies, naar het leven van de iconische dichteres Ingrid Jonker, wier werk wij uitgeven.’

 

In januari begint Paula van der Oest aan het scenario, dat ze zelf schrijft. De film wordt voorzien voor 2018.

Column Joost Nijsen

 • depositphotos_110787840-stockafbeelding-atleet-op-s.jpg

  Nieuw Podium?

  25-06-2019 -

  Goh, jullie zijn overgenomen door Nieuw Amsterdam/Novamedia. Kun je straks nog wel uitgeven wat je wil, zoals in die eerste 22 jaar?

   

  Jazeker. Sterker nog, Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam (hier af te korten tot UNA) zou het ons kwalijk nemen als we ons fonds ineens wijzigden. De eigenaren hadden al jaren belangstelling om Podium aan hun fondsen (waaronder ook Wereldbibliotheek en Fontaine) toe te voegen, juist vanwege onze signatuur en onze mooie auteursstal.

   

   

  Gaan al die fijne 'podiosi' wel mee, of moet alles ineens afslanken?

   

  Wis en waarachtig! Wijzigingen treden in een team voortdurend op ...