Podium


Nieuws

Alles ruikt naar chocola (klein).jpg
13-03-2012

Populaire BookApp van Alles ruikt naar chocola (Sidney Vollmer) in Boekenweek gratis te downloaden!

Alles ruikt naar chocola, het sterke romandebuut van Sidney Vollmer, is tijdens de Boekenweek gratis te downloaden. En fijn cadeau voor literatuurliefhebbers die een iPad hebben. Naast het Boekenweekgeschenk en bijbehorend eBook is dus ook deze BookApp een hele week gratis verkrijgbaar.

De BookApp van Sidney Vollmers debuutroman werd sinds verschijning afgelopen november veel geprezen. De app, gemaakt voor de iPad, heeft een ultiem boekgevoel en biedt - naast de complete roman - een geïntegreerd luisterboek, honderden aanklikbare film- en geluidsreferenties en sfeerverhogende playlists. Dit is het eerste digitale boek waarin al deze extra’s in de app zijn geïntegreerd: de gebruiker hoeft de app niet te verlaten om de extra’s tot zich te nemen, maar kan deze met een prachtig vormgegeven uitschuifbare boekenlegger oproepen en weer afsluiten. Gebruikers die liever enkel de tekst lezen, kunnen de extra’s ook uitzetten.

Kenmerken

* Volledig geïntegreerd luisterboek: de mogelijkheid om verder te luisteren tijdens het lopen, koken of (trein)reizen. De pagina's bladeren vanzelf mee.

* Film- en muziekreferenties: songteksten, artiesten, film- of albumtitels zijn direct aanklikbaar en verwijzen naar YouTube, Spotify of Wikipedia.

* Soundtracks: de sfeer van het boek wordt versterkt door aanklikbare Spotify-playlists.

* Ultiem boekgevoel: hoe intensiever men leest, des te persoonlijk het exemplaar wordt. Ook kan de lezer bookmarks maken bij pagina's die hij nog eens terug wil lezen.

* Een intelligente boekenlegger: de app houdt exact bij waar de lezer is gebleven. Is het een tijdje geleden dat hij heeft gelezen, dan kan hij met één klik op  ‘Waar was ik ook alweer’ een samenvatting lezen.

* In de nieuwste versie (3.3.3) zitten diverse beloningen (‘easter eggs’) verstopt. Wanneer alle referenties zijn bekeken wordt de digitale versie door de schrijver gesigneerd.

De app is gedurende de gehele Boekenweek (14 t/m 24 maart) gratis te downloaden. Vanaf 25 maart kost de app € 7,99.

De vermelding in AppStore is te vinden via deze link.

Over de roman
Alles ruikt naar chocola is een droefgeestige vertelling over dode vaders, verliefde moeders, onhandige zonen, troostrijke popliedjes, hopeloze exen, de magie van Lowlands en een hemels bubbelbad. Tom Mitchell, de negentienjarige frontman van The Guilty Pleasures, probeert uit alle macht met zijn band door te breken in het jaar dat zijn vader is overleden. Terwijl hij zich onderdompelt in de muziek, stort zijn moeder zich op een heel andere activiteit: internetdating.

Sidney Vollmer (1983) is regisseur en schrijver. Hij woont in Utrecht.

 

Column Joost Nijsen

  • caro_klein.png

    BIJZONDER DEBUUT

    23-10-2018 -

    Op de gedenkwaardige presentatie afgelopen najaar in de Gentse boekhandel Limerick, waar Caro Van Thuyne een indringend betoog afstak over het belang van het werk zelf boven de mens erachter (refererend aan zielsverwanten als Salinger, Thomése en Tonnus Oosterhoff), werd ik me eens te meer bewust van de kracht en originaliteit van haar prozadebuut Wij, het schuim.

    Met deze uitzonderlijke verhalenbundel duikt de Vlaamse schrijfster Caro van Thuyne onze letteren binnen, met (om in zwembad-beeldspraak te blijven) een bommetje. Want dit is niet zo maar een debutant.