Podium


Nieuws

logo Manuscripta 2011 200 pixels.jpg
30-08-2011

Manuscripta

Uitgeverij Podium is ook dit jaar vertegenwoordigd met uiteraard een eigen stand (standnummer 81) in de Zuiveringshal. Daarnaast zijn er optredens van ondermeer Renate Dorrestein, Kluun & Hans van der Beek, Ingmar Heytze, Nicolaas Klei, Hans Aarsman en Sidney Vollmer.

Hans Aarsman wordt door Ronald Ockhuysen geïnterviewd over kijken, zien en het verschil tussen die twee. (en over zijn nieuwe boek De fotodetective dat in januari zal verschijnen.)

Ingmar Heytze wordt samen met Ellen Deckwitz en Menno Wigman aan de tand gevoeld door Arie Boomsma. Hoe verleiden zij hun lezers? Van Ingmar Heytze verschijnt komend najaar Ademhalen onder de maan.

Arjan Peters interviewt drie jonge, veelbelovende debutanten over het schrijven en promoten van hun debuut, hun inspiratiebronnen en toekomstplannen. Sidney Vollmer is een van hen. Zijn debuut Alles ruikt naar chocola, zal begin oktober verschijnen.

Renate Dorrestein vertelt over haar nieuwe roman De stiefmoeder in een vraaggesprek met Judith Uyterlinde dat muzikaal omlijst zal worden door Nina en Laura Philips.

Samen met Parool-journalist Hans van der Beek zette Kluun de honderd meest geruchtmakende Amsterdamse etablissementen op een rij. Vijf jaar lang interviewden ze barmannen, portiers, drugsdealers, kroegbazen, stamgasten en andere Amsterdammers hetgeen resulteerde in een heerlijk naslagwerk (Aan de Amsterdamse nachten) vol sappige anekdotes en sterke verhalen. Hoe kom je binnen in de hipste tent van Amsterdam? Wat is het favoriete café van Patty Brard? En waar kun je maar beter wegblijven?

Nicolaas Klei proefde ook dit jaar weer ruim drieduizend wijnen voor zijn Supermarktwijngids vol handige lijstjes zoals ‘Beste schuimwijnen’ en ‘Beste wijnen onder de drie euro’. Op manuscripta is hij present met een heuse wijnproeverij.

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.manuscripta.nl

Column Joost Nijsen

  • caro_klein.png

    BIJZONDER DEBUUT

    23-10-2018 -

    Op de gedenkwaardige presentatie afgelopen najaar in de Gentse boekhandel Limerick, waar Caro Van Thuyne een indringend betoog afstak over het belang van het werk zelf boven de mens erachter (refererend aan zielsverwanten als Salinger, Thomése en Tonnus Oosterhoff), werd ik me eens te meer bewust van de kracht en originaliteit van haar prozadebuut Wij, het schuim.

    Met deze uitzonderlijke verhalenbundel duikt de Vlaamse schrijfster Caro van Thuyne onze letteren binnen, met (om in zwembad-beeldspraak te blijven) een bommetje. Want dit is niet zo maar een debutant.