Podium


Nieuws

etendrinkenslapen.jpeg
09-06-2010

ETEN, DRINKEN EN SLAPEN

Ronald Giphart tekende na een stage van 336 uur in de restaurants De Librije (Zwolle) en Oud Sluis (Sluis) zijn ervaringen op in dit uitzonderlijke boek. Een lees-kookboek met (on)mogelijke recepten van de hand van Nederlands meest gelauwerde chefs: Sergio Herman en Jonnie Boer. Een boek over twee bijzondere vrienden, hun vakmanschap en de vreugde van het gehemelte!
Wilt u het boek kopen kijk dan op de site van De Librije: http://www.librijeswinkel.nl/producten?categorie=26

 

Column Joost Nijsen

  • caro_klein.png

    BIJZONDER DEBUUT

    23-10-2018 -

    Op de gedenkwaardige presentatie afgelopen najaar in de Gentse boekhandel Limerick, waar Caro Van Thuyne een indringend betoog afstak over het belang van het werk zelf boven de mens erachter (refererend aan zielsverwanten als Salinger, Thomése en Tonnus Oosterhoff), werd ik me eens te meer bewust van de kracht en originaliteit van haar prozadebuut Wij, het schuim.

    Met deze uitzonderlijke verhalenbundel duikt de Vlaamse schrijfster Caro van Thuyne onze letteren binnen, met (om in zwembad-beeldspraak te blijven) een bommetje. Want dit is niet zo maar een debutant.