Podium


vvh9789057592294.jpg
14x19 cm
€ 22,50
240 pagina's
Omslag: Rouwhorst + Van Roon
ISBN: 9789057592294
Nur: 304
originele titel: Fly Already
vertaler: Ruben Verhasselt

Titels


Etgar Keret
Mijn konijn van vaderskant

Er is niemand zoals Etgar Keret. Zijn verhalen zijn fantastisch in de dubbele betekenis van dat woord:geweldig en ongekend fantasierijk. Zijn personages worstelen met ouderschap en familie, oorlog en games, marihuana en pancakes, herinneringen en liefde. Voorspelbaar zijn Kerets verhalen nimmer. Wel altijd verrassend, vermakelijk en ontroerend.

In ‘IJshagedis’ bijvoorbeeld vertelt een jongen over een postapocalyptische wereld waarin een jeugdleger een eindeloze oorlog voert. In ‘Niet voor de high’ wil een man een joint halen om indruk te maken op een meisje… om te belanden in een Alice in Wonderland-achtige wereld van chaos en hartzeer. En in het sprookjesachtige titelverhaal zien drie zusjes in een konijn hun net vertrokken vader, tot ongenoegen van de verdrietige moeder. Tot het konijn ondergebracht kan worden bij een jongen die in zíjn konijn eveneens een afwezige vader ziet.
‘Begrijpen we elkaar en de wereld wel?’ vraag je je bij al die verhalen af. Maar dankzij de diepe liefde van Keret voor de mensheid, in al haar ongeluk en misverstand, schijnt op al deze pagina’s een helder licht dat ons verbonden houdt.

Quotes

'Ik ben heel gelukkig dat Etgar en zijn werk deze wereld beter maken.'

George Saunders