Podium


Omslag_Heterdaad_3D.jpg
13,5 x 20
ca. 240 pagina's
Omslag: Johan Harstad / Ontwerpstudio bij Barbara
ISBN: 978 90 5759 936 1
Nur: 302
originele titel: Ferskenen
vertaler: Paula Stevens

Titels


Johan Harstad
Heterdaad

Ter ontspanning begon Johan Harstad nog tijdens het schrijven van Max, Mischa & het Tet-offensief aan een nieuw project. Hij schiep Frode Brandeggen, een fictieve schrijver van een geflopte tweeduizend pagina’s dikke avantgardistische roman die zijn toevlucht zocht in de misdaadliteratuur. 


Zowel pastiche op als hommage aan het genre bevat Heterdaad 15 microromans van de hand van Brandeggen over een gelijknamige detective die er een neusje voor heeft áltijd op de juiste plek te zijn als er een misdaad wordt gepleegd. Zonder zich in te spannen lost Heterdaad het ene na het andere mysterie op in verhalen die wars zijn van een ingewikkeld plot. Als tegengewicht hangt aan deze vederlichte vertellingen een even uitvoerig als enthousiast notenapparaat van de hand van de doorgewinterde (fictieve) Duitse annotator Bruno Aigner. 


Wat ter ontspanning begon groeide in de handen van  de virtuoze Harstad uit tot een buitengewoon komisch en onvergelijkbaar boek dat gegarandeerd op de lachspieren zal werken.

Quotes

‘Met Heterdaad toont Harstad zijn onstuitbare creativiteit.’
Morgenbladet