Uitgeverij Podium


Joseph_-_Miss_Laila_2D.jpg
paperback
€ 21,00
ca 244 pagina's
Omslag: bij Barbara
ISBN: 978 90 5759 901 9
Nur: 302
originele titel: Miss Laila, Armed and Dangerous
vertaler: Harry Pallemans

Titels


Manu Joseph
Miss Laila, gewapend & gevaarlijk

'Een fantastische roman. We raken er niet over uitgepraat,' oordeelde het DWDD-boekenpanel over Het onzichtbare geluk van andere mensen. Het werd verkozen tot Boek van de Maand en groeide uit tot een stevige literaire seller. Dit voorjaar lanceren we met trots de nieuwe roman van Manu Joseph: Miss Laila, gewapend & gevaarlijk.
In Mumbai stort een gebouw in. Onder het puin ligt een man die iets mompelt over een jong stel dat een aanslag wil plegen. Elders volgt een agent van de inlichtingendienst twee  terreurverdachten op de voet. Een van hen is Laila.
Manu Joseph schreef een inventieve pageturner waarin hij het opneemt tegen het Indiase politieke klimaat, religie en seksisme. Deze actuele vraagstukken maken Miss Laila, gewapend & gevaarlijk tot een ideaal leesclubboek; dat  ongetwijfeld weer een groot publiek zal bereiken.

Quotes

'Bijzonder geestige roman.'

VPRO Gids

 

'Mijn God, wat een schrijver. Waarom hebben wij die hier niet?'

De Limburger


'Het zijn nogal grote thema’s die Joseph durft aan te snijden. (...) en toch is Miss Laila, gewapend & gevaarlijk geen loodzwaar boek. Dat komt door (…) de achtervolging van de wagen van Laila en Jamal waardoor je denkt dat je in een komische actiefilm zit en door de terzijdes, die over van alles en nog wat kunnen gaan, van film tot literatuur en dan in een paar zinnen een vlijmscherp tijdsbeeld neerzetten. (...) Hij [Joseph] heeft wat te zeggen over de wereld, over het India van nu.'

Tzum

 

'Rake en grappige observaties.'

Hebban

 

‘Manu Joseph schrijft helder, wrang, droog en slim. Zijn
werk doet denken aan dat van Murakami.’
New Journal of Books


'Leest als een spannende thriller en is met humor en meeslepend geschreven. Tegelijkertijd kaart hij de wantoestanden van een nationalistische regering aan. Zeer aanbevolen.'

NBD Biblion