Podium


1omslag.jpg
€ 20,50
320 pagina's
Omslag: Scherpontwerp
ISBN: 9789057598654

Titels


Joël Broekaert
de Alleseter

De ongekende populariteit van Chef ’s Table en Keuringsdienst van Waarde bewijst dat eten hotter is dan ooit. In het najaar komt daar een nieuw programma bij: De vijf smaken van Joël. Voor Joël Broekaert een uitgelezen moment om ook als schrijver te debuteren.
Al jaren schrijft hij voor Vrij Nederland zijn wekelijkse rubriek ‘De Alleseter’. Met onverholen enthousiasme en tomeloze nieuwsgierigheid gaat hij op zoek naar de oorsprong van ons voedsel. Waaraan ontleent een zure vrucht als de citroen zijn bestaansrecht? Waarom eten we wel kippen- maar geen ganzeneieren? En waarop is de term vierseizoenenpeper  gebaseerd?
Als ‘alleseter’ deinst Broekaert nergens voor terug: hij vertelt met evenveel smaak over het bereiden van een levend fossiel, cichorei of paardenvlees. Ook is hij een groot voorvechter van het kop-tot-staart principe, ofwel het eten van het hele beest.
In de Alleseter zijn de beste stukken uit Vrij Nederland gebundeld en aangevuld met nieuw werk. Een even  doorwrochte als met humor doorspekte bundel voor iedereen die van lekker eten houdt.

Quotes

‘Spitsvondig en met veel vaart beschrijft hij de meest uiteenlopende culinaire onderwerpen. Vaak serieus maar nog veel vaker met een lach komen de columns voorbij. (…) Ze zo bij elkaar te hebben levert uren van leesplezier op.’

NBD Biblion

 

'Joël is gulzig, grappig en grenzeloos nieuwsgierig. De Alleseter lezen is een groot genoegen.'

Janneke Vreugdenhil

 

'Ik ken weinig mensen die de gein van eten zo smakelijk kunnen overbrengen als Joël Broekaert.'

Hiske Versprille

 

'Stukken vol historische en chemische kennis – en humor.'

Volkskrant Magazine


'Als nieuwsgierig mannetje stapt hij op iedereen af, vraagt  alles, zoekt uit en schrijft vervolgens zijn bevindingen op. Zijn  humor en misschien ook wel zijn overmoed geven hem  vleugels als foodwriter (daar is geen mooi Nederlands woord voor). Bij voorkeur zijn verhalen voorlezen aan anderen;  leerzaam en voer voor alle gastronomen.

Jonah Freud, Het Parool


'Zijn passie voor en het plezier van het eten waarin hij kwesties als ‘waarop is de term vierseizoenenpeper gebaseerd’ behandelt, wordt je op een humoristische manier voorgeschoteld in zijn boek De alleseter.'

VARAgids


'Ideaal voor op het nachtkastje!'

KIJK