Uitgeverij Podium


Evers.jpg
€ 23,50
Omslag: Studio Ron van Roon
ISBN: 978 90 5759 789 3
originele titel: Your Father Sends His Love
vertaler: Hester Tollenaar en Arthur Wevers

Titels


Stuart Evers
Het zit in de familie

Nadat een komiek overlijdt, proberen zijn vrouw en zoon hem levend te houden door elkaar steeds maar weer zijn grappen te vertellen. Ander verhaal: in een kroeg bereidt een man gespreksstof voor, zodat hij het met zijn beste vriend vooral niet over het lijden van diens kind hoeft te hebben. Weer elders neemt een vader gruwelijk wraak op de belagers van zijn zoon.

Het debuut van Stuart Evers (1976), het lovend ontvangen De laatste sigaret, was een van de eerste delen in onze verhalenreeks. We zijn bijzonder verheugd dat we nu ook zijn nieuwe bundel aan de inmiddels zeventiendelige serie kunnen toevoegen. In deze internationaal al volop geprezen bundel van Stuart Evers staat de band tussen ouders en hun kinderen centraal. Genadeloos eerlijk en toch liefdevol schrijft hij over de relaties die ons vormen, over onze onuitgesproken angsten en onze diepste verlangens.  Indringend – maar niet zonder typisch Brits gevoel voor humor.

Quotes

‘Een van de grappigste […] en ontroerendste boeken die ik in lange tijd las.’

Teju Cole

 

‘Aangrijpend, ingenieus.’

Jenny Offill

 

‘Genadeloos eerlijk, vol liefde en vooral met veel humor.’

Libelle


‘Evers slaagt er met doelgericht, ingetogen proza overtuigend in steeds nieuwe personages en omgevingen te introduceren, maar zijn talent komt pas werkelijk naar voren in wat hij vervolgens met die beginsituatie doet.’

De Groene Amsterdammer