Uitgeverij Podium


vvh9789057598036.jpg
13x20 cm
€ 12,50
234 pagina's
Omslag: Studio Jan de Boer
ISBN: 9789057598036

Titels


Joris Luyendijk
Een goede man slaat soms zijn vrouw (midprice)

 Andere volken zien mij niet als superieur en willen niet worden zoals ik. Deze aardverschuiving in mijn wereldbeeld besloot ik centraal te zetten in Een goede man slaat soms zijn vrouw. Daarom ook koos ik de titel; een meisje dat zegt dat een kerel die nooit de handen laten wapperen, geen geloofwaardige huwelijkskandidaat is… Verder van mijn westerse mens- en wereldbeeld kon ik niet komen.

 

Lang voordat immigratie van moslims in Nederland een hot issue werd, probeerde Joris Luyendijk het omgekeerde: integreren in een islamitisch land. Hij schreef zich in aan de Universiteit van Caïro en leefde een jaar lang tussen Egyptische leeftijdgenoten. Luyendijk sprak met hen over liefde, islam, het Westen, seks, democratie, homo’s, joden, fundamentalisme, emancipatie en de zin van het bestaan.

 

Bijna twintig jaar geleden debuteerde Joris Luyendijk (1971) met Een goede man slaat soms zijn vrouw. Dit boek leverde hem een correspondentschap in de Arabische Wereld op. Over die tijd schreef hij Het zijn net mensen. Deze bestseller werd bekroond met de NS Publieksprijs, de Dick Scherpenzeel Prijs en de Assises du Journalisme Literary Prize.

Quotes

‘Scherp oog voor absurde misverstanden.’

HP/De Tijd