Podium


Grote_Sinterklaasjournaal_Voorleesboek_Medium_.JPG
Hardback 17 x 24
€ 15,00
240 pagina's
Omslag: Werkplaats Amsterdam
ISBN: 9789057596070

Titels


Ajé Boschhuizen
Het grote Sinterklaasjournaal voorleesboek

Ieder jaar zitten bijna een miljoen kijkers wekenlang aan de buis gekluisterd voor het Sinterklaasjournaal. Voor iedereen die graag nog wat langer vertoeft in de sfeer van het programma schreef Ajé Boschhuizen, de bedenker van dit best bekeken kinderprogramma, vijftig prachtige, korte voorleesverhalen over de personages uit het Sinterklaasjournaal.

Deze vrolijke verhalen, die wel spannend zijn maar niet eng, gaan over de Huispiet, Pietje Precies, de Hoofdpiet, de Wellespiet, Titus Tillema, meneer Zanik en natuurlijk Sinterklaas. De verhalen hebben een ideale voorleeslengte en zijn onafhankelijk van het Sinterklaasjournaal te lezen. Over de vertelkracht van Ajé Boschhuizen schreef de Volkskrant al eens: ‘Hij doet het gewoon goed. De teksten zijn van Sesamstraat-kwaliteit.’

 

Naast de verhalen bevat het boek Kort Nieuws van Dieuwertje en rebusgedichten om samen te lezen. Het boek is rijk geïllustreerd en bevat foto’s van de beroemdste Pieten uit het Sinterklaasjournaal. De vormgeving is in handen van Werkplaats Amsterdam, de studio die ook Het Muizenhuis en Handboek voor de moderne vrouw/man/stiefmoeder ontwierp.

Quotes

'Ajé Boschhuizen schrijft met een soepele pen en weet een frisse voorleestoon te treffen.'

Kinderboekenpraatjes.nl


'Net als in het journaal is het voorleesboek superspannend.'
Boekenkrant