Uitgeverij Podium


slimme_mannen.jpg
Deze titel is niet meer leverbaar
ISBN: 9789057594069
originele titel: Serious Men
vertaler: Rob van Moppes

Titels


Manu Joseph
Slimme mannen

Slimme mannen is een tragikomische vertelling over dromen, hoop en wetenschap. De klerk Ayyan Mani werkt in het Instituut voor Theorie en Onderzoek als de laagste persoonlijke assistent van een briljante, onoverwinnelijke astronoom, Arvind Acharya.
Om uit zijn alledaagse misère te komen, de moraal van zijn slovende vrouw een prikkel te geven en zijn tienjarige zoon Adi zelfvertrouwen te bieden, weeft Ayyan een steeds dichter web van verzinsels rond zijn zoontje, wiens almaar toenemende hoogbegaafdheid iedereen verrast…
Intussen is zijn baas, boegbeeld van het voorname instituut, geobsedeerd door een stofdeeltjes-theorie waarmee hij het bestaan van buitenaards leven in hogere luchtlagen wil bewijzen. Maar hoe afhankelijk is hij van zijn persoonlijke assistent?

Slimme mannen is een onderhoudende, soms schrijnende, soms humoristische, en steeds meeslepende roman over twee sterk uiteenlopende slimme mannen: een klerk die zijn gezin geluk gunt, en een briljante geleerde die langzaam maar zeker ten val lijkt te worden gebracht.

Slimme mannen stond op de shortlist voor zowel de Commonwealth Prize South Asia, de Europe Best First Book Award 2011 als de prestigieuze Man Asia Literary Prize 2010. De roman won de Hindu Best Fiction Award 2010 en werd verkozen tot ‘editor’s choice’ door de New York Times. Ook de Huffington Post en de Britse Telegraph en Independent tipten het debuut aan hun lezers.

 

 

 

Quotes

'Joseph toont zich een meester in mooie metaforen.'

HDC media


'Schitterende observaties, heerlijke verwikkelingen.'

Opium radio