Uitgeverij Podium


Pia_Juul.jpg
€ 17,50
ISBN: 9789057595035
originele titel: Mordet på Halland
vertaler: Kor de Vries

Titels


Pia Juul
En weg is hij

Bess wordt op een vroege ochtend wakker van een schot. Haar man Halland ligt buiten dood op het pleintje. Niemand weet waarom hij is vermoord of wie het heeft gedaan. Was haar leven tot nu toe wat stilletjes, nu duiken verschillende personen uit het verleden op – evenals twee vrouwen die Halland van dichtbij hebben gekend zonder dat Bess van hun bestaan wist. Intussen verdwijnt de buurman spoorloos.
Bestaat er logica in een mensenleven? Waarom heeft ze haar dochter al tien jaar niet gezien? Is het gezond elke dag een borrel te drinken? Het is de vraag of die dingen überhaupt wat uitmaken. Is het niet vooral belangrijk hoe ze de fjord beschrijft die daar beneden ligt, onder de ramen van het idyllische huisje dat van Halland was?

Op een knappe manier zet de veelvuldig bekroonde Pia Juul middelen van de detective in om een meeslepende roman te schrijven over hoe slecht een mens zichzelf en de ander kent. Een verhaal over gemis aan samenhang in ons leven. Een bijzonder literair werk van een bijzondere Deense auteur.

En weg is hij werd bekroond met de Danske Banks Litteraturpris 2009.

Quotes

'Prachtig geschreven met mooie dialogen. (...) Terecht bekroond met de Danske Banks Litteraturpris 2009.'
Vrij Nederland


'Stilistisch sterk geschreven boek.'
Het Parool

 

'Een schitterende demonstratie van wat de literatuur ons te bieden heeft als we onze drang om samenhang te ontdekken vergeten.'
Politiken

 

'Bijtende dialogen van magistrale klasse. De beschrijving van het spel van de zon in de fjord is zó prachtig, alsof het uit l'Étranger van Albert Camus is gehaald.'

Ekstra Bladet


'Bess is onderkoeld poëtisch en ongewoon grappig geschilderd. Zelden leer je een literair personage zo goed kennen.'

kbh


'Bijzonder verrassend. ****'
de Telegraaf