Uitgeverij Podium


De_man_en_zijn_fiets.jpg
Deze titel is niet meer leverbaar
ISBN: 9789057593383

Titels


Wilfried de Jong
De man en zijn fiets

Geen detail ontsnapt aan de aandacht van schrijver/presentator Wilfried de Jong als het wielrennen betreft.  Daarvan getuigt hij in zijn populaire tv-programma Holland Sport, maar ook in zijn sportcolumns in NRC Handelsblad, nrc.next en in zijn sterke reportages en interviews voor het literaire wielertijdschrift De Muur. Wat is de perfecte stand van het zadel? Hoe voelt de eerste helling van de dag?
De Jongs handelsmerk is een onvermoeibaar, jongensachtig enthousiasme voor de sport, met een scherp oog voor humane details achter de harde feiten. In dat door weinigen betreden tussengebied krijgen zijn fantasie en zijn gouden pennetje volop de ruimte, waardoor journalistiek ineens literatuur wordt.

De man en zijn fiets is een fonkelende compositie met prachtige portretten van renners als Jan Janssen en Theo Bos, veertig van De Jongs beste wielercolumns, en nieuw werk, zoals een autobiografisch verhaal over zijn eenzame beklimming van de Mont Ventoux als bekroning op zijn vijftigste verjaardag.
Een document voor wie geïnteresseerd is in de wereld van de professionele wielersport, voor wie zelf graag op de fiets klimt, en voor alle liefhebbers van uitmuntende sportliteratuur.

Quotes

'Heerlijke overpeinzingen van de sportjournalist die niet alleen de pen, maar ook de pedalen voert.'
De Morgen


'Juist als er niets gebeurt, liggen de de mooiste verhalen op de loer.'
NRC Handelsblad

'Een klein meesterwerkje.'
Metro

'Zijn observaties zijn raak.'
Elsevier

'Overheerlijke wielerliteratuur.'

Grinta! (Vlaams wielertijdschrift)

´Kort gezegd bewijst de bundel De man en zijn fiets wat het groeiende peloton aan volgers al veel langer weet: geen grotere toonder van de schoonheid van sport dan Wilfried de Jong.´
Het
Parool


'De Jong dringt door tot de ziel van de sporter en raakt daarmee ook het hart van de lezer.'
8Weekly