Podium


Naar-Paradiso.jpg
Deze titel is niet meer leverbaar
ISBN: 9789057590474

Titels


Onno te Rijdt
Naar Paradiso

Damian Sorel is auteur van een verfilmde megaseller. Al bijna twee decennia teert hij op zijn Hollywood-succes. Voor de buitenwereld blijft hij een gevierd schrijver, zelf is hij hevig gefrustreerd over het uitblijven van een vervolgroman.
Job Sorel, zijn zeventien jaar jongere broer, leidt vanwege een afschrikwekkende wijnvlek in zijn gezicht een teruggetrokken bestaan. De dagen slijt hij in donkere concertzalen en op een The Office-achtige afdeling van een ministerie – tot hij te horen krijgt dat hij nog maar kort heeft te leven.
Deze onheilsboodschap biedt Damian onverwacht perspectief: zijn broertje zal hem een manuscript nalaten, met het verzoek het te voltooien. Damian stemt toe, nog onwetend van de duistere kant die Job in zich meedraagt. 

Quotes

'Onno te Rijdt (is) rijp om naar een groter publiek door te breken. Te Rijdts kracht is zijn vlotte schrijfstijl, die niet onderdoet aan bekendere collega's als Ronald Giphart en Kluun. (...) een roman die serieuzer is dan de laconieke stijl doet vermoeden.'

Spits