Podium


etgar-keret-photo-by-moti-kikayon.jpg

Auteurs


Etgar Keret

Etgar Keret (Tel Aviv, 1967) is een internationaal geroemd schrijver van korte verhalen. In Nederland dook hij voor het eerst op met Pizzeria Kamikaze (2001). Zijn bundel Verrassing verscheen in januari 2012. Zijn boeken verschijnen in vierendertig landen en hij publiceerde onder andere in The New York Times, Le Monde en Zoetrope. Keret ontving talloze prijzen, waaronder de Israel Cultural Excellence Foundation Award (2006). Naast schrijver en universitair docent is Keret – ook wel de Quentin Tarantino van Israël genoemd – filmmaker. In 2007 won hij met zijn vrouw Shira Gefen de Camera d’Or voor de film Jellyfish.

Quotes

'Briljant. Ik ken niemand die schrijft zoals hij. Keret is de stem van de nieuwe generatie.'
Salman Rushdie

 

'Fantastisch en ontroerend en – zoals altijd bij Keret – verrassend en vertederend vreemd.'
Nathan Englander

 

'Dit zijn de grappigste, donkerste en meest treffende verhalen die ik in lange tijd gelezen heb.'
Jonathan Safran Foer


Bibliografie

2001      Pizzeria Kamikaze (verhalen)
2004     Een goede daad per dag (verhalen)
2006     Gaza blues (verhalen)
2012      Verrassing (verhalen)

2013      Superlijm (verhalen)

2014     Zeven vette jaren (verhalen)

2016     Het varken stukslaan (prentenboek)