Podium


Timm,-Uwe---(c)-Isolde-Ohlb.jpg

Auteurs


Uwe Timm

Uwe Timm (1940) promoveerde in 1971 in de filosofie en is sindsdien schrijver. Zijn werk werd veelvuldig bekroond. Mijn broer bijvoorbeeld (2003) werd door NRC Handelsblad geselecteerd als een van de beste boeken van 2003. In 2018 ontving Timm de prestigieuze Schiller-Preis voor zijn rijke oeuvre.


Bibliografie

1987       De slangenboom (roman)
1993       Rudi renvarken (kinderboek)
2003       Mijn broer bijvoorbeeld (roman)
2005       De ontdekking van de curryworst (roman)
2006       Rood (roman)
2010       Halfschaduw (roman)

2014       De macht van begeerte (roman)

2018       Icarië (roman) *